Home / Events / Love Notes 2017 / Љубовни Ноти 2017 / Nota Dashurie 2017

Love Notes 2017 / Љубовни Ноти 2017 / Nota Dashurie 2017

Dear partners and friends,

The Youth Council of the U.S. Embassy in collaboration with City Red Cross of Skopje and the High School “Ilija Nikolovski – Luj” will organize the humanitarian concert “Love Notes.”

The concert will take place on February 22nd (Wednesday) from 7:00 p.m. at the concert hall of the Musical and Art Faculty.

The collected funds, ahead of March 8th (Women’s Day) will be donated in the form of small gifts while visiting women cancer survivors at the Clinic of Oncology and Thoracic Surgery. Our purpose is to support their fight with cancer.

Come and join the beautiful repertoire that is prepared by the students of the Musical and Art Faculty in Skopje!Attached at the event wall we are sending the program of the concert – check it out!

Best Regards,
City Red Cross &
Youth Council of the U.S. Embassy in Macedonia
______________________________________________________

Почитувани партнери и пријатели,

Младинскиот совет на Американскатa Амбасада во Македонија и Црвениот Крст на град Скопје во соработка со ДМБУЦ ,,ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ,, – СКОПЈЕ, ќе го организираат хуманитарниот концерт „Љубовни ноти“.

Концертот ќе се одржи на 22 Февруари (среда) со почеток во 19:00 часот во салата на Факултетот за музичка уметност.

Со собраните средства, во пресрет на 8-ми март, во соработка, ќе ги посетиме пациентките оперирани од малигни заболувања на Клиниката на онкологија и торакална хирургија и ќе им подариме мали подароци во знак на поддршка во нивната борба со ова заболување.

Дојдете и проследете го прекрасниот репертоар подготвен од студентите на Факултетот за музичка уметност во Скопје! Прикачена во евентот ви ја праќаме програмата на концертот – погледнете ја!

Со почит,
Црвен Крст на Град Скопје и
Младинскиот Совет на Американска Амбасада во Македонија
______________________________________________________

Të nderuar miq dhe partnerë,

Këshillin Rinor të Ambasadës së SHBA-ve në Maqedoni ne bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Qytetit të Shkupit dhee shkollën e mesme “Ilija Nikolovski – Luj” organizojnë koncertin humanitar “Nota Dashurie”.

Koncerti do të zhvillohet më datë 22 Shkurt (E Mërkurë), me fillim në ora 19:00 në sallën e madhe për koncerte në Fakultetin e Muzikës dhe Artit në Shkup.

Me shumën e mbledhur nga koncerti, më 8-të Mars (Dita Ndërkombëtare e Gruas), do ti vizitojmë gratë e operuara nga kanceri në klinikën e onkologjisë dhe kirurgjisë torakale dhe do t’i befasojmë me dhurata simbolike. Qëllimi jonë është që t’i përkrahim dhe mbështesim këto gra të cilat e luftojnë kancerin.

Ejani dhe shijoni repertorin e bukur që studentët e Shkollës së Muzikës dhe Artit e kanë përgatitur për ju! Të bashkangjitur në murrin e eventit e dërgojmë edhe programin e koncertit – hidhni syrin!

Çdo të mire,
Kryqi i Kuq i Qytetit të Shkupit dhe
Këshilli Rinor i Ambasadës së SHBA-ve në Maqedoni

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *