Home / Calls / CALL for participation of the series of workshops in the project “The hardest job is finding a job” (Macedonian version)

CALL for participation of the series of workshops in the project “The hardest job is finding a job” (Macedonian version)

Youth Council 

ПОВИК

за учество на серијата обуки во рамките на проектот

„Најтешка работа е да најдеш работа“

Млад си?

Живееш во Струга?
Невработен си?
Бараш работа?

Дали некогаш си размислувал кои вештини ти се потребни за да ја најдеш вистинската работа?

Младинскиот совет на Американската амбасада во Скопје ти нуди одлична можност да ги зајакнеш твоите вештините за барање на работа и за самовработување преку организизација 3 дневен интензивен тренинг на теми кои ќе ти бидат потребни за твоето вработување:

  • Мотивација и лидерство,
  • Стекнување на меки вештини (soft skills),
  • Алатки за барање на работа (CV, мотивациско писмо и интервју за работа)

Обуката ќе се оддржи во Струга  (24-26 Јули)

Право на учество на секоја од обуките ќе имаат 25 жители од наведената општина кои активно бараат работа и имаат од 18 до 30 години до датумот на оддржување.

Обуката е финансиски поддржана од Американската амбасада во Скопје и учеството е бесплатно.

Аплицирај на ycusmac@gmail.com со пополнување на Формуларот за пријавување најдоцна до – 21.07.2015

За повеќе информации контактирајте не на: ycusmac@gmail.com

Во прилог следи Формуларот за пријавување:

Младински совет на Американската Амбасада во Скопје

ФОРМУЛАР
за учество на серијата обуки во рамките на проектот

„Најтешка работа е да најдеш работа“

Име и презиме:
Возраст:
Пол:
Град:
Телефон:
Е-пошта:
Која е Вашата мотивација за учество на серијата обуки?

(не повеќе од 250 збора)

*НАПОМЕНА: Пополнетиот формулар се испраќа на ycusmac@gmail.com

 

Ви благодариме за интересот, доколку сте примени ќе бидете известени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *